Welkom in mijn praktijk

Wat goed is, moeten we stimuleren, wat niet klopt, moeten we aanpassen.

Orthomoleculaire therapie is er primair op gericht lekker in je vel te komen door de juiste leefstijl te kiezen. Wanneer het lichaam ergens moeite mee heeft, en jij ongemakken ervaart, is het soms raadzaam of zelfs noodzakelijk om die gezonde leefstijl (tijdelijk) aan te vullen met supplementen en/of kruiden. Samen gaan we de oorzaak van het ongemak achterhalen door doelgericht onderzoek, en daarna gaan we voortvarend aan de slag met de behandeling. Kortom: orthomoleculaire therapie is niet zweverig en heeft niets te maken met vage middeltjes en dromerige opvattingen. Integendeel. Deze therapie is juist volledig wetenschappelijk onderbouwd en richt zich op de structurele aanpak van de oorzaken, niet op het tijdelijk onderdrukken van symptomen (daarvoor kun je allerhande aspirientjes kopen bij elke supermarkt of drogisterij).

Wat goed is, moeten we stimuleren, wat niet klopt, moeten we aanpassen. En daar komen we al snel bij de kern van orthomoleculaire therapie: koester wat goed is, voeg toe wat ontbreekt. Ja, misschien is dat laatste nog wel het belangrijkst. Sta er bij stil wat je nu nog niet binnenkrijgt. En ook hier gaan wij als orthomoleculair therapeut niet blind te werk. Bloedonderzoek, urine- en/of ontlastingsonderzoek en speekselonderzoek zijn enkele voorbeelden van in te zetten handelingen om tot nauwkeurige en specifieke inzichten te komen. Alles met het oog op jouw welzijn en gezondheid. Niet meer, maar ook zeker niet minder.

 

Covid restklachten

Al even geleden een Covid besmetting doorgemaakt en nog altijd niet (helemaal) fit?
Neem gerust contact met me op, dan kijken we samen naar hoe we je het best kunnen helpen!

Wist je dat als je Covid besmetting meer dan drie maanden geleden is, en je hier slechts één restklacht aan over hebt gehouden die niet aan iets anders toe te wijzen is, je al kunt spreken van Long Covid?

Reuk- en/of smaakverlies, brainfog, slecht slapen, oververmoeidheid, concentratieproblemen, noem het allemaal maar op. Misschien prettig dat je er inmiddels een labeltje aan kunt hangen, maar laten we eerlijk zijn: Je wilt er gewoon vanaf!

Een gezonde leefstijl is ook hierbij natuurlijk de eerste stap naar verbetering. Maar als je merkt dat dit toch echt onvoldoende is, kan ik jou met mijn orthomoleculaire bril op misschien helpen om meer stappen te zetten naar die fitheid waar je weer zo naar verlangt.

Traject op afstand

Vaak net zo effectief en zeker heel efficiënt: een Zoom, Teams, Skype of Facetime afspraak via het beeldscherm.

Geen reistijd, geen gehaast, geen oppas nodig en altijd wel ergens in te plannen voor een uiterst zinvolle sessie.

Dus heb je geen behoefte aan of gelegenheid voor persoonlijk contact? Dan doen we het toch gewoon op afstand!